måndag 17 november 2014

Om jag ändå vetat #5


Vardagen som mamma

- Du kommer inte att hinna äta upp maten innan bebisen vaknar
- Du hinner inte städa, du hinner inte byka, du hinner inte handla och inte laga mat
- Du vet inte alltid helt säkert vad du gjort hela dagen även om du inte hunnit med något viktigt
- Du går omkring med ett ständigt dåligt samvete, mot dina barn, din partner, dina vänner, dig själv och till och med din mamma.
- Du kommer att vara likadan som din mamma, fast man i tiderna lovade sig själv att ALDRIG bli som hon. Man inser nämligen rätt så hastig att dom inte alls var galna utan rätt så smarta. Och slut resultatet av deras metod blev ju lyckad (det är ju DU som är resultatet!)
- Bebis sover länge om du har bråttom någon stans, och bebis sover inte alls om du tänkt hinna baka, laga mat, städa, duscha, umgås med vänner eller sova.
- Att kissa ifred på toaletten med dörren stängd är lyx och sker endast på helger och röda kalenderdagar.
- Samma sak gäller duschen, en snabb dusch kanske du hinner med om du har tur, men räkna med att bebis vaknar då du har håret fullt av schampo.
- En 2 åring ser om du "smyg äter godis"
- Du drömmer om egentid men kan ändå inte njuta av den då du får den. Du längtar dig blå efter en datenight med din partner men inser sedan att ni ändå bara talar om kidsen. Detta blev dock bättre efter andra barnet, så hoppet är inte ute ännu!
- Du ser på kontoutdraget att all shopping du ägnat dig åt är för någon annan än dig själv. Möjligtvis har någon halvsunkig topp lyckats hitta med dig hem från butiken.
- Du äger inga rena kläder, för även om de var rena för 5 sekunder sedan så har någon redan hunnit snyta sig i dem, spy ner dem eller så har du glömt att lägga amningsinlägget och fått en smaskig mjölkfläck. 
- Du börjar inse att du haft lite väl starka åsikter kring principer gällande barn. Mitt i allt inser du att du inte är bättre än någon annan mamma. 
- Du inser i samma veva att alla mammor gör sitt bästa 
- Du glömmer bort viktiga saker, så som kompisars födelsedagar eller möten men håller stenkoll på när din bebis senast har kakkat.
- Du inser att det går att värma kaffe i micron, TVÅ gånger till och med.
- Du hittar dig själv sovandes i fotändan av sängen för att det är den enda platsen som inte någon river dig i håret.
- Tystnad får en helt ny betydelse
- Du börjar fundera på HUR man ens gör en fin frisyr, som inte är en hästsvans eller en knut. Ni vet hårknuten som "gör att håret inte ser så smutsigt ut". Knuten är också bra för då behöver man inte ens hinna borsta håret. 
- Du kan alla mumin sångerna men har ingen aning om vad för musik som är inne just nu.
- Du fotar massor men hinner inte få ett endaste ett foto framkallat.
- Du inser att myset med din partner är godnatt pussen, om du inte redan somnat innan den.
- DU KÄNNER EN KÄRLEK I HJÄRTAT SOM DU INTE TRODDE VAR MÖJLIG

Ja vet ni listan kan göras hur lång som helst. Det viktigaste av allt är att trots att det blev en massa överraskningar då barnen kom så skulle jag inte byta det mot något annat. Visst är det stressigt och galet emellanåt men jag ÄLSKAR LIVET SOM OSMINKAD MAMMA MED HÅRET I EN KNUT! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar