fredag 21 november 2014

Köksrenoveringen..

Okej alla fina läsare (ni märker redan att jag smörar för er och funderar VAD jag är ute efter DENNA gång då..) Det är ju så att vi grund renoverar hela vårt kök nu då eftersom så mycket ändå måste rivas ut. Har kikat in på lite olika leverantörer men VAD säger nu en bild?!? Skulle så gärna höra era erfarenheter av olika kök. Liksom om det lönar sig att satsa lite mera på ett dyrar "märke" eller satsa lite mindre på lite mindre dyrt märke?!?

Och anors också, VAD ska man tänka på då man lagar ett kök från början? Missar som ni gjort, saker som man absolut inte får glömma. Ja hit me med era bästa tips alltså!


Klicka på bilden så kommer ni till deras hemsida. Puustelli är en av firmorna som vi funderar på. Erfarenheter?!?

TACK!!

8 kommentarer:

  1. Om ja minns rätt så tog min syster å hennes familj kök från puustelli. Super fint å bra kvalitet. Andra vale hade dom ikea men där är stort minus med att de finns bara "ett" mått på skåp å lådor.
    Så min åsikt är att satsa lite mera å få ett kök som just precis passar in hos ert och kan anpassas efter era mått å behov.. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. tack för ditt svar :) vi funderar också på ikea som ett allternativ.. svårt..

      Radera
  2. Vi tog tog vårt kök + alla vitvaror från Ikea för snart två år sedan och har varit jättenöjda! :) Snyggt, behändigt och framförallt mycket billigare än något annat alternativ! Ikea har ett planeringsprogram, där man får föra in alla mått man har i köke (med alla dörrar, fönster, hörn etc i exakta mm-mått) och sedan i lugn och ro planera sitt kök där hemma. Det finns massor med alternativ och smarta lösningar. Jag rekommenderar dock varmt att åka till ett Ikea och gå genom ritningen med någon som jobbar där, för åtminstone vi fick flera livsnödvändiga tips som vi inte alls hade tänkt på trots att vi trodde att vi hade tänkt på allt! Enda som jag skulle säga kan vara negativt är att man hamnar att lägga allt på plats själv, men åtminstone för oss gick det smidigt på en dag (är vana Ikeakunder så vi är vana att läsa och följa instruktionerna därifrån) då vi hade ett par extra händer som hjälpte till. Så vill man spara pengar men ändå få ett snyggt, funktionellt och hållbart kök, så rekommenderar jag Ikea :) Lycka till med renoveringen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. ja vi har också hört en massa positivt om ikeas kök, det är just det där monterandet som gör att vi funderar 2 gånger innan vi bestämmer oss :) kul att ni är nöjda!! det är ju huvudsaken :)

      Radera
  3. Vi tog vårt kök från KeittiöJätti i Kuppis och är mer än nöjda :).. det kom en försäljare hem till oss gratis för att mäta och planera det hon tycker sku passa dit.. och de va flera lösningar vi inte själva tänkt på!

    SvaraRadera
    Svar
    1. tack för tipset, skall ta och kolla in dem då också :)

      Radera
  4. Kolla även lokala snickerin. Vi tog hjälpköket från Östmans snicker i maxmo, verkar vara bra kvalitet och betydligt billigare än många andra ställen. Ångrar att jag inte tog köket därifrån oxå. Valde ett dyrare köp och kompromissade bort stenbänkskivorna. Borde ha valt billigare kök med stenbänkskivorna...
    Vi placerade micron integrerad i ett överskåp, det är jätte högt för barnen. Skulle ha placerat den på bänkhöjd så skulle 7 åring slippa kliva på stolar då han skall värma ngt i micron.../anette

    SvaraRadera
  5. RG-kök! Bra betjäning, bra planlösningar o fin kvalité på all material! Plus att de kan special bygga enligt behov om krångliga hörn o kanter finns i köket!

    SvaraRadera