fredag 16 januari 2015

otroligt!

Adam är ett barn som aldrig är tyst, ja förutom då han sover (fast också då talar han i sömnen..). Jag hade helt förträngt att det fanns en tid då han inte ännu pratade. Skrollade på skoj bakåt i arkivet och hittade ett inlägg från då vi varit på Adams 1,5 års koll. Och ser man på, för ett år sedan pratade han knappt alls. MI var mumin och tattor TRAKTOR, det tog rätt så länge innan han började använda många ord. Men sen då han gjorde det så har han inte slutat. 


lilla galna Adam

I dagsläget har han ett rätt så stort ordförråd, men han har också bråttom. Snabbt skall han prata och många långa ord. För sådana som inte känner Adam så bra så blir det ibland lite svårt att förstå vad han pratar om. Men också här blir det bättre och bättre, såklart eftersom också Adam blir äldre och äldre. Några bokstäver har han lite problem med ännu, speciellt då det kommer till ord han lärt sig att säga "fel". Istället för KOM så säger han POM, även om han noh KAN säga KOM nu också. R säger han felfritt vilket jag också gjorde som barn, gissar att min vishet gått vidare till honom. hahahhaah!


ett år senare ..

 Knasigaste just nu är att han inte kan säga FÖRSIKTIGT, nej han säger FÖRFITTIGT. Och uscha mej så fult det låter. Dessutom säger han det ofta då någon åker iväg, liksom "hejdå mamma, kör förfittigt!" inte är det helt lätt att vara 2,5 heller.


2 kommentarer:

  1. Sori men ja börja asgarva åt förfittigt.. :D

    SvaraRadera
  2. Å här är en till som försöker hålla tibax en skratt attack :)

    SvaraRadera