onsdag 12 augusti 2015

och den sjunde veckan..

..beställde hon spinningskor. Eller NÄ det är inte sant, beställde ett par redan förra veckan, men dom var inte bekväma. SURT, för jag hade sett framemot att få prova dem idag. Nåja nästa vecka istället då. Just nu sitter jag och väntar på att dessa skönheter skall komma hem till mig. Märket är SHIMANO och dom är vita. Haha så mycket mer än det vet jag inte.


men nu känns det i alla fall som att jag provar på spinning tillräckligt många gånger (7gånger om vi skall vara exakta) för att jag skall kunna säga att jag gillar det. Svetten sprutar varje gång och man nästan känner hur fettet BRINNER under timmen. Det blir bara roligare och roligare för varje gång jag går, i början var det lite svårt att hänga med och svårt att veta HUR man skall göra. Nu har jag lite mera koll, och kan därför också satsa mer på att spinna och mindre på att tänka. Så glad att jag gav det en chans då för 7 veckor sedan.. <-- inlägget från första gången jag varit på spinning.

nu sitter säkert många, typ min mamma i alla fall (hej hej Mamma!) och skakar på huvudet. "behöver man nu verkligen köpa spinningskor då?" det enkla svaret är NEJ man BEHÖVER såklart inte göra det. Det GÅR ju nog att spinna med vanliga gymskor också. Såklart, för det har jag ju gjort hittills också. MEN det rekommenderas nog att man investerar i ett par riktiga spinningskor om man går regelbundet. Bättre för fötterna, bekvämare och lite lättare att ha rätt teknik. Källa: instruktör på gymmet. Jag kan meddela sen då jag provat om det är någon skillnad eller inte, fast i och för sig så lär jag nog inte kunna erkänna för er om det inte var någon skillnad. Litar på min källa och hoppas att jag och mina fina vita skor skall få många svettiga timmar tillsammans. 

Vad säger ni andra som är lite mer erfarna spinnare? spinner ni med "riktiga" spinningskor eller vanliga träningsskor? Skillnad? (snälla skriv att det är SJUKT mycket bättre med riktiga spinningskor, så känner jag mig bättre)

nu ska jag börja fixa ihop min "före spinning smoothie" vi hörs senare!

8 kommentarer:

 1. Spinningskor sedan länge. Man får ut mera av timmen och känslan är helt annan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. vad bra! hoppas jag tycker samma nästa vecka :)

   Radera
 2. Jag köpte spinningsskor för ett tag sen å hade liknande förhoppningar som dig. Upplever att man får "bättre snurr" på pedalerna å därmed med ut av träningen. Det är också roligt att känna att man har den "rätta" utrustningen, man kommer i rätt stämning när man klickar fast skorna, å så sitter man ju bättre fast :D Men jag kan ändå inte säga att skorna var revolutionerande för själva träningsupplevelsen eller effekten, men om man tränar regelbundet skulle jag nog satsa på ett par.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag tror också mycket på det där att man kommer i rätt stämning, det gör säkert mer än man själv tror :) och nej jag tror inte heller att skorna kommer att göra själva träningen lättare, men förhoppningsvis lite mer effektiv :)

   Radera
 3. I tiderna då jag kunde kalla mej en erfaren spinnare så hade jag vanliga tossor MEN "piggarna" på pedalerna grävde sig in i gummisulan och det blev med tiden fula märken i tossornas botten. Så jag minns att jag önskade att jag haft riktiga spinningtossor :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. det var precis vad instruktören på gymmet också sade, att det kan löna sig att ha riktiga skor om man inte vill nöta på sina vanliga träningsskor :)

   Radera
 4. Spinningskor e nog helt super! Då i tiderna när jag började spinna använde jag mina jumppatossor, men de har så mjukt botten att det ofta började värka i foten. Spinningskorna har hårt botten, myyycket bättre, ja o som du skrev tekniken blir ju helt annan. De kan va lite knepigt att klicka sig fast (o ta loss sig) de första gångerna innan man kommer på knixen :) budgetsport har också bra spinningskor att prova ifall dessa nu nte heller passar dig! Lycka till! //Daniela

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha ja det där med att komma fast och LOSS från cykeln har jag funderat lite på också. Hon som drar timme lovade nog hjälpa mig, men jag tror näsan att jag måste fara och öva lite innan timmen ;) tack för tipset skall kolla in det om dom som jag nu beställde inte heller är bra :) tack tack!

   Radera