torsdag 6 augusti 2015

hösten knackar på dörren

Hej hej, torsdag idag då. Och dagens program var ett hembesök från Adams egenvårdare. Ja nu är det såpass mycket höst att vi inleder Adams dagisinskolning. Redan i morgon skall vi fara till själva dagiset på besök och nästa vecka ska han börja öva. Det kommer ju bli en lite annorlunda vardag för oss alla denna höst. Men jag tror och hoppas att det kommer gå riktigt bra. Han är ju en social kille våran lilla Adde, så han kommer säkert att gilla att ha lite lekkompisar. Men visst, ett sting av dåligt samvete känner jag ju nog av. Liksom för bort våran lilla kille för att vara hemma med Saga. Försöker ändå tänka att det är bäst för oss alla att göra så, Adam får lite ledig tid från mig, Saga får lite egentid med mig och jag själv hinner kanske pusta ut en stund under tiden som Saga sover. Både våren och sommaren har varit rätt så tung för mig, ensam med båda barnen stora delar av tiden.


såhär liten skrutt (1 år och knappa 3 månader, typ Sagas ålder nu) var han sist han började dagis, kan ju nog meddela att det känns betydligt bättre att börja skola in honom nu än det gjorde då..


denna filur ser ju nog mer ut som en dagispojke. Fast samtidigt är han ju så liten så liten han också.

Denna gång känns ändå allt så mycket tryggare, vi är beredda på att det kommer att vara jobbigt både för oss och för Adam. Vi känner till personalen och stället vilket gör att det också känns tryggare för oss. Och Adam märker ju att vi är trygga och positiva till dagisstarten och då blir han det också. Nu behöver vi bara köpa lite dagiskläder, mjukisbyxorna från i våras har krympt under sommaren så det behövs lite nya i skåpet. Väskan är klar och innetossorna köpte vi redan förra veckan.

NU KÖR VI!


2 kommentarer:

  1. Hej! Skulle du kunna göra ett inlägg om vad man måste ha hemma för att klara av att äta bättre? Har varit utan godis, chips och limsa i hela 4 dagar. Jaa det är länge för en som annars måste få nå gott varje dag ;). Vad åt du när suget kom fram? Vad äter du till frukost, lunch, mellis, middag? Du har gjort ett jättebra jobb och du inspirerar verkligen! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. hejsan! Ja men absolut, det kan jag nog försöka fixa ihop :) heja dig, och kämpa på. Dom första dagarna är jobbigast! Tack vad roligt att du tycker det :)

      Radera