fredag 28 augusti 2015

Du har väl koll på reglerna på instagram?


Via Peppes blogg hittade jag en länk till en artikel, som handlade om vilka regler det finns på instagram. Insåg ju rätt snabbt att jag bryter mot många av dessa regler och är en riktigt looser då det kommer till just instagram. På skoj ska vi ta och kolla igenom "reglerna" lite. Jag tolkar detta som 100% skoj, alla postar ju precis vilka bilder de vill. Sitter alltså inte här och gråter just nu för att jag så tydligt är en looser!Regel nummer 1.

Om du inte är en matbloggare så skall du posta väldigt sparsamt med matbilder. Ingen bryr sig om hur just din kaffekopp ser ut.

Här bryter jag inte reglerna så ofta, postar sällan bilder på mat. Någon smoothie och lite jordgubbar hittar man i min feed, okej då sen fanns där godis, glass, chokladmousse.. Är ju sällan intresserad av andras matbilder heller, om det inte är ett "matkonto" med tips och recept. Då är det intressant nog! Prickades alltså direkt på första regeln, FAIL!Regel nummer 2.

Posta aldrig cheesy quotes, ingen vill läsa dem. Speciellt förbjudet är alla dessa Keep calm and ...

Faktiskt hittar man inte ett enda quote i min feed. Hurra för mig! Godkänt igen!Regel nummer 3.

Lägg inte upp cirkel of feet / hand bilder (om inte skorna är helt otroligt snygga och unika..) Tydligen tolkas det främst som att du vill tagga dina vänner men inte tycker att de ser tillräckligt snygga ut.

Inte heller här blir jag prickad, har faktiskt inte någon bild på flera människors skor. Dock flera bilder på bara mina egna, räknas det?!? Vet inte riktigt nu, men det är ju inte någon cirkel heller. Godkänt med ett litet minus, eftersom jag ändå postar bilder på bara mina skor. Kan ju bara tolkas som försök till cirkel bilder, lite sad bara att jag inte har någon att fota dem med.. hahahhaRegel nummer 4.

Posta ALDRIG fler än 3 bilder på en dag, undantagen är: en otrolig semesterresa, födelsedagar och fashion week.

Mer än 3 bilder, nej det gör jag nog sällan. Någon enstaka gång har jag råkat ha 3 bilder men faktiskt aldrig mer än det. Så intressant liv har jag inte. Kan faktist bli lite stressad om någon lägger ut 10 blider på typ samma sak. Liksom "jojo vi förstod att du åker båt nu.." Men om någon gör mycket på en dag så tycker jag ju nog att fler än 3 bilder är okej, bara det inte är samma motiv på alla.. Godkänt för mig igen!Regel nummer 5.

Det enda filtrer som man bör använda är Valencia, och det bör man använda på ca 80% av sina bilder. Filtret Kelvin bör undvikas till 100%.

Jag provar nog hejvilt med olika filter vilket som ser bäst ut, så här blir jag not tolkat underkänd. Dessutom orkar jag inte ens alltid lägga på något filter alls. FAIL!
Regel nummer 6.

Använd aldrig mer än 4 hashtags, dessutom bör dessa hashtags inte vara helt random.

Hahahaha, mina hashtags är typ ALLTID random. I alla fall något av dem. Dessutom använder jag nog ofta fler än 4. Men jag tycker ju dom är så roliga, mina random hashtags. FAIL!Regel nummer 7.

Om du har mer än 100 följare och din bild inte får mer än 11 likes skall du ta bort bilden. 

Jo detta göra jag nog, om en bild inte får tillräckligt med likes så tar jag bort den. OM det inte är en bild som man liksom inte gillar, typ att någon är sjuk eller så. Då är det ju lite elakt att gilla, eller?!? Hur tänker ni? Godkänt!Regel nummer 8.

Selfies är väldigt sällan okej, undantagen är om du jobbar inom mode och skall visa någon spektakulär outfit eller om du upplever något helt otroligt och det inte finns NÅGON som kan ta en bild av dig.

Här failar jag nog riktigt hårt. Halva min feed på instagram är ju selfies på mig själv. Hupsis! Men inte har jag ju alltid någon med mig som kan ta en bild heller. Och INTE sku jag nu börja fråga någon random på t.ex. gymmet. "hej kan du ta ett foto på mig till min instagram" Nåja, FAIL!Regel nummer 9.

Alla selfies med "pussmunn-minen" är totalt förbjudna. 

Den gör jag bara på fyllan, för DÅ tror jag att den är så jävla snygg. Inser alltid dagen efter att NEJ inte denna gång heller! FAIL!Regel nummer 10.

Selfiesticken är bara okej om man tillhör familjen Kardashian.

Äger ingen, so no problems. Godkänt!Regel nummer 11.

#TBT (throwback thursdays) får bara användas på torsdagar, och HÖGST två veckor i rad. Och posta aldrig bilden på morgonen, för då är det för tydligt att du väntat hela veckan på att få visa den.

Gör typ aldrig #TBT så inget problem här heller. Tycker dock att det är skoj då andra gör det. Godkänt!Regel nummer 12.

Videos får färre likes än bilder, folk orkar inte kolla på den 15 sekunder långa filmen utan skrålar istället vidare.

Och jag som gillar filmer, nå jag postar nog någon film alltid mellan varven. FAIL!Regel nummer 13.

Bilder på BARN och hudvalpar får alltid mycket likes. Men det är inte okej att posta mer än 1 bild / vecka på dessa. Katter bör undvikas totalt.

HAHAHAHAHAHA en gång i veckan. Oj nej, en gång / dag passar bättre. Postar nog många "för många" bilder på mina kids. Djurbilder hittar man nog inte i min feed. Men FAILAR nog rätt hårt i alla fall på denna punkt.Regel nummer 14.

Det är aldrig okej att instagramma från sjukhus, begravningar osv.

Har gjort båda. Eller inte live under själva begravningen men nog på minnesstunden. Hups. FAIL!


Regel nummer 15.

Träningsbilder eller bilder från gymmet är ALDRIG okej, om du inte är Jay Z eller Beyoncé. Ingen bryr sig om du tränat eller inte.

Okej, FAIL FAIL FAIL FAIL, har ju bara träningsrelaterade bilder i min feed. Utom bilderna på barnen typ. Hahaha. Enligt artikeln borde jag väl bara lägga ner hela mitt konto och göra något annat istället. FAIL!Jag FAILAR alltså på 9/15 punkter. 

Hur bra följer du "reglerna" på instagram?

11 kommentarer:

 1. Fniss, jag blir tacksam över att jag inte har börjat med Instagram, regler är till för att brytas och jag skulle definitivt bryta mot de flesta av de där. Speciellt punkt 1, jag gillar matbilder!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja man måste ju nog läsa reglerna med glimten i ögat, för jag tror nog ALLA bryter mot i alla fall några av reglerna :) lite roligt ändå!

   Radera
 2. Haha rolig lista!! Men man kan ju undra vad som är okej att instagramma då? :D jag failar också gaanska många punkter....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja eller hur?!? Jo nej jag sku nog få ta bort de flesta av mina bilder jag :)

   Radera
 3. Intressant lista. Har aldrig hört om några regler och failar nog nästan alla ;) Men skulle nog aldrig ta bort en bild bara för att den inte gillas.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo nej, inte finns det ju regler på riktigt heller. Man måtte nog läsa dessa med glimten i ögat :) haha jag är nog så fjantig jag att jag tar bort den, skäms lite över att erkänna det men men.. ;)

   Radera
 4. Men vad är det för fel på katter??? :O Helt klart en bullshit-regel... ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har ingen aning faktiskt :) för mig får man ju nog ;) och ja många av dessa regler är nog bara bullshit ;)

   Radera
 5. Vaaa, på riktigt?? Tar bort en bild om den inte får "många" likes? Varför? :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha ja säg de :) det är ju nog rätt löjligt då jag tänker på det, oftast nog för att det varit en tråkig bild som jag inte riktigt gillar (man kunde ju skippa att lägga ut den då..) jag tar nog bort andra bilder också, inte vara pga hur många likes de får ;)

   Radera