måndag 29 juni 2015

min träningslista

Tänkte kicka igång veckan med en egenkomponerad träningslista. Du får gärna låna denna lista, fylla i den själv och sedan länka till inlägget här. Skulle vara skoj (blink blink)

Så här kommer alltså:


Hur ofta tränar du?
Jag tränar i snitt 6-7 gånger / vecka, men då tränar jag t.ex. 2 gånger på måndagar. Minst en vilodag i veckan är min regel just nu.

Vad är din favorit träningsform?
Så svårt fråga (bra att jag ställde den till mig själv) men favoriten just nu är nog ändå step & cardio intrevall.

Varför?
För att det är grym musik, grym fiilis och svettigt som sjutton. Det är en mix av intervall tränign och muskelträning. Jag gillar det massor. Dessutom är stepbrädan med, som i början var skrämmande men nu är rolig. 

Favorit övning?
Benpress med riktigt tunga vikter (haha tunga för mig, andra har säkert dubbelt mera)

Favorit muskelgrupp?
ben & rumpa, tätt följt av axlar. Gillar egentligen det mesta, men ryggen är lite tråkig tycker jag.

Var tränar du helst?
På gymmet absolut! Får aldrig till en lika bra träning hemma. Jag kommer alltid i rätt stämning då jag packar väskan och åker iväg.

Någon träningsform som du skulle vilja prova på?
nu på onsdag ska jag prova på spinning, något som jag testat bara någon enstaka gång förr. Ska bli spännande och lite skrämmande också. En annan träningsform som låter skoj är boxning, vi har ju lite sparkar och slag i step & box men skulle vara skoj att slå en sånär säck också. 

Vad är målet med din träning?
Just nu är målet att gå ner i vikt, samtidigt som jag vill bygga upp en stark och frisk kropp. Sen har jag ett hemligt mål med mig själv, skulle så gärna klara av att göra 5 st leukan utan gummiband.

Vad finns i din gymväska?
En svetthandduk (ren!), träningsskor, drickaflaska (oftast, utom de gånger som jag diskat dem och glömt att sätta en i väskan, men då får man låna från gymmet! har hänt lite för många gånger) deodorant, hårsnoddar, magnesiumspray, strumpor, 

Vad har du helst på dig då du tränar?
En träningstopp och träningstights. Vill ha kläder som sitter tight, för det är så mycket mer bekvämt. Förstår inte hur man kan träna i t-skjorta eller långärmat? Men ser ju att många gör det så det fungerar säkert bra det också. Och sen då bekväma träningsskor, skulle aldrig träna barfota eller strumpfota, skulle kännas obekvämt.

Vad lyssnar du helst på då du tränar?
Om jag tränar ensam lyssnar jag helst på någon av mina favoritpoddcasts, finns en hel rad med festliga poddar i min telefon så oftast finns det något att lyssna på, men finns det inte är det någon playlist på spotify som gäller. Diana, som drar timmarna på gymmet, har t.ex. några grymma playlists med musik från timmarna. Det ger mig alltid en extra energikick då det behövs.

Tränar du helst ensam eller i grupp?
Jag styrketränar helst ensam, men all annan sorts träning gör jag mer än gärna med sällskap. Jag tackar nog inte heller nej till sällskap i salen, nu då jag tänker efter. Nej jag vill nog ha sällskap hellre än att vara ensam!

Vad äter du helst efter ett svettigt tränigspass?
Jag äter helst kvarg, kvarg med jornötssmör, mullbär, färska jordgubbar och kakaonibs.

Vem är din förebild då det gäller träning?
Då det kommer till förebilder måste jag nästan dra till med tjejerna på gymmet. Jag har aldrig varit speciellt intresserad av "riktiga" kändisar och idoler, däremot har jag förebilder i min vardag. Linda och Diana är nog mina förebilder då det kommer till träningen.  Dom får allt att verka roligt, trotts att det är tungt och svettigt. De har den rätta inställning till hälsa och träning och det inspirerar mig. Vanliga människor som lever hälsosamt och tränar hårt. Bra förebilder eller hur? Dom bästa faktiskt då jag tänker efter! :)

Sådär ja, det var några punkter om träning, skoj? eller bara tråkigt? 

4 kommentarer:

  1. Skoj! Ska ta å fylla i denhär nån dag bara ja minns :)

    SvaraRadera
  2. Skoj, jag ska spara den och gärna fylla i den en annan dag!

    SvaraRadera