onsdag 3 juni 2015

egoistiska mamman här hej!

Fick en frågan (ni vet en såndär "jag menar inget illa nu men..") om jag inte själv tycker att jag är väldigt egoistisk eftersom jag satsar så mycket tid på träningen och så lite tid på barnen och familjen (!?!). Har försökt att lugna ner mig lite innan jag skriver detta, för i ärlighetens namn gjorde frågan mig skitförbannad! Visst lägger jag ju ner rätt så många timmar på gymmet på en vecka, men det betyder väl INTE att jag inte har tid för barnen och familjen?!?

I dagsläget ser det ju ut på följande sätt:

JAG är hemma med barnen, ALLA dagar i veckan. Dom får alltså spendera high quality tid med mig väldigt många timmar per dag. Anton jobbar ju däremot (tacksam för lönen han får, tacksam över att han har ett jobb och bla bla bla) många timmar varje dag. Ändå är det då tydligen JAG som borde dras med dåligt samvete för att jag är borta max 2 h på en kväll. Jag satsar ju inte bara på mig själv och mitt egna mående, utan indirekt mår ju hela familjen så mycket bättre om jag mår bra. För att inte nämna det faktum att tiden Anton får vara ensam med barnen är viktigt för honom och för kidsen. Alla med barn vet ju att det lätt blir så att mamman fixar och donar om hon är hemma. Dock klarar sig Anton utmärkt med barnen om jag inte är hemma, vilket i sin tur ger honom bättre pappasjälvförtroende. Jag vill att jag och Anton skall vara likvärdiga i vårt föräldraskap, och då måste Anton också få vara ensam med barnen, tycker jag.Jag njuter av min egna tid på gymmet. Jag är "ledig" då, jag är bara JAG. Jag är inte mamma, jag är inte rumptorkare, nässnyntare, tårtorkare (utom mina egna) fredsmäklare, matlagare, städare.. Jag behöver inte vara rädd för att Saga skall klättra upp på för höga höjder och falla ner, jag behöver bara fokusera på mig själv. Och ja, jag älskar att få ta en liten brejk från hemma-mamma Malin. Och tyvärr tänker jag inte ha dåligt samvete över det.

På inga vis!

4 kommentarer:

 1. Du ska absolut inte ha dåligt att vara för att du satsar på välmående & träning. Folk skulle kunna sluta lägga näsan i blöt i andras liv. Visst prioriterar man familj & barn först men precis lika viktig är egen hälsa. Lite egentid är nog viktigt för den mentala hälsan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej det har jag inte heller, jag menar oftast är ju barnen med sin pappa :) och annars med någon annan som de också gillar + att deras mamma blir gladare på gymmet = alla mår bättre :) Det är klart att barnen och familjen går före allt annat, men jag ser inte heller något konstigt i att prioritera sin egna hälsa :) och egentiden ja, guldvärd! :)

   Radera
 2. Jonej, int är du självisk/egoistisk bara för att 2h av dygnets 24h spederar du ensam som Malin. Inte MammaMalin.
  Tror oxå kidsen är lika glad över sin "egen" tid med någon annan än dig :) Brukar ju vara så att kidsen är som änglar oftast då föräldrarna är borta ;)
  Och bra för kidsen å pappan i huset att vara på tumis oxå :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men precis, alla mår bra av en liten paus :) att umgås med sina kids (hur härliga dom än må vara) 24/7 blir nog jobbigt :)

   Radera