onsdag 24 juni 2015

kvittot från midsommaren

Om vi inte räknar med det finfina sällskapet så bestod ju midsommar helgen främst av detta:Och idag då jag kom till gymmet tyckte Linda att jag skulle få ett kvitto från midsommaren. Jag hade ju berättat om helgen som varit redan på måndagen, om vinet och maten och allt var det nu var. Så mest av nyfikenhet ställde jag mig på vågen idag. Själva resultatet viktmässigt var inte någon panik alls, 100g hade jag gått upp men det är då inte hela världen. Det som dock gav mig en liten chock var mängden vätska som jag hade i kroppen.


att alkohol binder vätska har jag ju hört, men inte trodde jag ju ändå att resultatet skulle vara såhär tydligt. Nu handlar det ju ändå inte om att jag jag druckit några hutlösa mängder, rosevin, rödvin och lite cider. Men det har då minsann satt sina spår på min kropp. Den saltiga maten (korv, sill..) gör ju inte saken bättre heller. Nu gäller det alltså att kämpa lite extra hårt för att bli av med detta. Jag blev i alla fall motiverad till att fortsätta leva nyttigt, och tänka 2 gånger innan jag dricker alkohol igen. 

Det är ju klart att man ska unna sig ibland, och jag tar på inga vis stress över detta. Tycker bara att det var bra att jag fick se det, svart på vitt, vad alkoholen gör i kroppen. Intressant också att jag samlat massa vätska men bara gått upp 100g, det betyder ju att jag hade gått ner rätt mycket om jag inte druckit alkohol. Nåja såhär blev det denna gång, och vi hade ju jätte roligt så det är absolut värt det. Nu gäller det att dricka extra mycket vatten, så ska väl vätskenivån vara i balans snart igen.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar