torsdag 18 juni 2015

om att i smyg vilja köa till färjan

Vet ni vad kära läsare, jag känner att jag måste få bikta mig lite nu. Eller i alla fall erkänna en sak, mer kanske för mig själv än för någon annan.. 

Idag åker vi alla, hela familjen ut till Korpo. Vi ska tillsammans med Matte & Lelle fira midsommar på vår (okej då Antons föräldrars) sommarstuga. De andra i sällskapet åker ut med båt nu på dagen men jag ville inte missa steptimmen, så jag kör ut med bilen ikväll. Nu är ni säkert många som tycker att jag är skit löjlig som inte "kan missa" en steptimme, och det får ni mer än gärna tycka. Jag försöker nog verkligen att inte missa mer än nödvändigt då det kommer till just step timmarna. Dom gör mig på så gott humör så varför skulle jag frivilligt missa det?

Faktum är dock att det jag ser mest fram emot är några lediga timmar innan och efter själva steptimmen. Gänget guppar väl iväg här på eftermiddagen något slag och det ger ju mig lite FRITID I MITT EGET HEM, när händer det liksom? Att man är ensam hemma. Ja, mig händer det nu typ aldrig i alla fall. Har till och med tänkt städa nu innan dom åker iväg så att jag inte har några måsten alls efter att dom åkt.

Att köra ut till Korpo tar ju dessutom sin lilla tid, cirka gurka 1,5h om man INTE behöver köa till någon färja. Men eftersom det är midsommar i morgon och jag knappast är det enda som skall ut till skärgården ikväll så är jag ju inställd på köer. I smyg hoppas jag ju lite på köer också, har några podavsnitt som jag kan lyssna på och eftersom det bara är JAG i bilden så finns det ju ingen som kan bli arg för att köandet går långsamt.

Märks det att jag behöver lite ensam tid för bara mig själv? Jag märker det själv i alla fall, så i eftermiddag/kväll skall jag njuta. Sen är jag laddad med bra energi och lite längre nerver igen då jag kommer ut till stugan och då ska jag ju såklart fortsätta njuta med alla mina favoriter. Har på känn att det kommer bli en fin midsommar i år, inte vädermässigt då kanske, men sådär fiilismässigt. Vi har i alla fall laddat upp med de bästa sakerna, god mat, vin, härligt sällskap och en godispåse.

3 kommentarer:

 1. Skit i vad dom andra tycker, alla behöver vi ensam tid nångång å njut av step timmen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. ja men det ska jag verkligen göra :) tror dom andra i sällskapet nog är bara nöjda över att åka båt också :) win win liksom :p

   Radera
 2. Jag är också en sån som med jämna mellanrum behöver någon liten timme helt egen, ensam tid. Så jag kan göra vad som helst eller ingenting. Efter att jag fått vara för mig själv en stund är jag både mer energisk, gladare och nöjdare! Vi behöver det, bra inlägg! :)

  SvaraRadera