onsdag 10 september 2014

sjukdom och elände

alltså dessa senaste veckor har verkligen varit allt annat än roliga. I vanliga fall är jag rätt så lugn och cool som förälder, men när kidsen blir sjuka flippar jag helt. Det började med att Adam fick utslag/eller någon form av bett (vi vet inte helt) sen kände vi att han hade svällda lymfkörtlar. (IDIOT som man är googlade jag ju och hittade ju bara den ena hemskare historien än den andra) De svällda lymfkörtlarna berodde antagligen på att han simmat i lite algvatten och det var ingen större fara med det, de försvann efter någon dag. Men utslagen försvann inte.

Dags för läkarbesök nr 1. (tack och lov har vi försäkring på våra barn så vi går privat till special och barnläkare) Då konstaterade det att Adam hade svinkoppor. Han fick en antibiotika salva och vi skulle smörja kopporna 3 gånger i dygnet. Sagt och gjort.

Några dagar senare började Sagas öga att rinna, JAHA ögoniflammation tänkte jag och iväg på läkarbesök nr 2. Samma dag märkte jag nya koppor/bett/utslag på Adam. Så han fick en antibiotika kur och Saga fick ögondroppar. Dropparna visade sig vara onödiga för stunden eftersom hennes öga var bättre redan på kvällen helt utan några droppar.

Efter ytterligare några dagar började vi se koppor på Saga också, så då blev det dags för läkarbesök nr 3. Nu skulle vi smörja båda kidsen med antibiotika salvan. Men läkaren sade också att det verkar som att det bara är något virus som orsakar prickarna, dock kunde vi smörja ändå för det är ingen fara med salvan. Adam fick sedan höstblåsor (enterovirus, anton lyckade också drabbas av det) Några dagar senare började Adams öga att vara så nu fick vi då användning för ögondropparna i alla fall.

Förra veckan hade Anton gett ersättning till Saga under tiden som jag var på gym. På kvällen började fröken spy och spydde hela magen tom. Tillslut kom det bara upp magsafter eller nåt liknande. (IDIOTEN JAG googlade ju då bebis som spyr gult och hittade en sida där de berättade att då deras bebis spydde gult och dom ringde sjukhuset så hade de skickat en ambulans på direkten) Hysterisk som jag då blev ringde vi jouren i åbo och fick lugnande besked, det var ingen fara så länge som inte började spy mera eller spy blod. Efter att hon ammat så spydde hon inte alls och verkade må bra igen.

Några nätter senare vaknade Adam och yrade skrek yrade gnällde osv. Mitt i allt skulle han kissa och klagade då (vilket han gjorde heltiden). Då bestämde jag mig för att googla igen (PÅRIKTIGT MAN SKA INTE GÖRA DET!!) hittade ju då info om njurbäckens iflammation och då ringde vi jouren igen eftersom han hade 37 grader då vi mättre febern (inte så konstigt efter att ha ropat och gråtit i en timme) Vi blev bedda att ge honom en värkmedicins cocktail som heter duga, och ringa tillbaka om det inte blir bättre inom en timme. 10 min efter värkmedicinen hoppade han omkring i sängen igen. Talade med rådgivning om hans beteende på natten och hon tyckte det låter som nattskräck. 

Efter den natten har Adam blivit bra, förutom ögonen som vi droppar i ännu någon dag. Men Saga har spytt en gång till efter att hon ätit ersättning så antagligen passar inte den sorten som vi ger henne nu. Får helt enkelt prova någon annan sort.

Dagens status är nu att Adams ögon håller på att bli bra, Saga mår bra så länge vi inte ger henne ersättning, och den hysteriska mamman i fråga är trött som galjonsfigur efter att ha varit orolig och fundersam i flera veckor. Jag skall sluta googla, måste göra det. Stressar ihjäl mig med mindre annars, måste lita på läkarna och sluta tänka katastrof tankar.

Här var också orsaken till den lilla bloggpausen, det har varit lite mycket den senaste tiden. Nu tror jag ändå att vi börjar gå mot ljusare tider (även fast det är höst, hahahah)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar