lördag 20 september 2014

ersättning

eftersom jag är borta några kvällar i veckan tänkte vi att det kunde vara bra med ersättning till Saga, det kommer inte speciellt mycket mjölk då jag försöker pumpa längre så för att minimera ett stressmoment i vardagen tänkte vi att ersättning skulle fungera bra. Det gjorde det till Adde också. So far so good, bara det lilla problemet att Sagas lilla mage inte alls gillar ersättning, hittills har vi bara provat 2 sorter men resultatet har varit det samma, ca. en till två timmar efter att hon ätit så kaskadspyr hon. Tömmer precis hela sin mages innehåll, inge trevligt varken för henne själv eller oss.

Så jäkla typiskt, det som skulle vara så enkelt att ta till om vi behöver lite barnvakt eller då jag är på gymmet visade sig bli ett nytt problem. Så nu gäller det då att prova alla olika märken som finns i matbutiken, hittills har vi alltså provat dessa:

dessa två var de som vi använde till Adam så därför köpte vi dem som gammal vana

Så nu vänder jag mig till er kära läsare, vilken ersättning klarade era barn av? fanns det någon som de inte klarade av?

Så himla typiskt att det skall bli strul med detta nu, då det i teorin var så enkelt. Hade inte ens en liten tanke på att hon som inte reagerat på något innan skulle reagera på ersättningen..

7 kommentarer:

  1. NAN har ja förstått att många använder och det har även vi i skåpet. Än har vi inte provat det men tänkte göra det any day now eftersom tösen dricker upp källorna så det är inte mycket att pumpa efter. Hade inte heller tänkt att ersättningen int sku passa, så tack för upplysningen att allt tydl int går för alla. Och tack för en kiva blogg! :)
    H. Mor till 3, 5mån dotter

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla, kul att du gillar bloggen :) ja det är ju en helt vetenskap med ersättningen också, hade ju liksom tänkt att man köper något och ger det och så var det bra med det. Möjligen varit beredd på att hon skulle vägra flaskan men inte att själva ersättningen skulle vara problemet. Hoppas att det går lättare för er tjej :)

      Radera
  2. Nan har vi också använt. Först nan ha som ska vara extra "snäll" och allergivänlig och sedan efter nån månad bytte vi till vanlig nan. Nan ha är det som ges på tyks till de som behöver ersättning från början. Ni kan också prova att blanda ut ersättningen med din mjölk (om du får pumpat alltså), så är det kanske lite mildare för magen.
    Hoppas det ordnar sig för er.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Okej, då borde ju NAN vara bra om dom ger det redan på BB. Ja, det där med att blanda skulle säkert vara smart. Tror vi provar det ikväll då jag skall till gymmet. Tack för tipsen! :)

      Radera
  3. Testa om det kan vara mjölkproteinallergi, det hade min dotter och hon spydde av allt. Finns mjölkfri att fås från apoteket men tror man måste ha recept. Obs. Det är inte samma sak som laktosintolerans.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ammade du också? Tänkte också på allergi men borde hon inte reagera på att jag äter mjölkprodukter då också? Har noll koll på allergier.

      Radera
  4. Har också gett nan, har funkat bra till båda :) Men har däremot inte testat någon annan produkt heller :D

    SvaraRadera