torsdag 19 mars 2015

maitobaariI helgen var det dags, äntligen (måste jag väl erkänna), det var dags att sluta amma. Och i samma veva slutade tjejen äta på natten. Hon var alltså bara myssugen på natten och inte hungrig. Hon fick flaskan en natt men efter det skippade hon det. Lika som Adam också gjorde en gång i tiden. Jag hade liksom ställt in mig på att amma tills hon var typ 10 månader och ja Saga blev 10 månader igår. Mission completed liksom. *klappar mig själv på huvudet* Nu kör vi ersättning då någon månad, vilket är SUPER då vi vill kunna vara mycket ute i vårvädret, och jag ammar inte ute om det inte är jätte varmt och sommar. Dessutom hinner boobsen anpassa sig till att inte producera mjölk innan det blir aktuellt att simma. Vilket betyder att jag inte behöver noja över mjölkstockningar, SKÖNT! Och helt skönt att inte behöva vifta runt med pattarna i tid och otid. Nu gäller det bara att köpa lite nya BHn, fy fan det är typ det jobbigaste jag vet!

Kan inte annat än vara nöjd, nöjd över att jag orkade så här pass länge. Men också nöjd över att jag tillåter mig själv att "ge upp" (folk bara: alltså varför sluta amma 2 månader innan 1 årsdagen?!? Liksom orka börja spela med ersättning nu bara för en så pass kort tid). Även om amningen fungerat BRA från början så, ja jag vet inte men jag gillar liksom inte att amma. Visst är det mysigt, men samma mysighet känner jag då jag ger Saga flaskan. Ja minus det mysiga BITANDET i nipplorna då. Och visst billigare är det ju att amma. Jag tackar boobsen för ett lyckat samarbete (tacksam över att jag har boobs som kunnat ge Saga mat under sina första levnadsmånader), Saga tackar för maten men NU är det slut. 

Pattarna accepterade läget rätt så fort, EN dag var de VÄLDIGT FYLLIGA (och jag bara: men inte blev ju pattarna förstörda av graviditeten och amningen i alla fall, känns rätt så lika som innan jag blev gravid (jo jo jag hade hängpattar då också!) *nöjd*) men ja nu är det mest ledsamma små tomma påsar. (och jag bara: JAHA men häng där då *lite mindre nöjd*) Men hej vad gör det då solen skiner? Jag märker på mitt humör att jag slutat amma, det går lite UPP och NER om man säger som så. Men det handlar om några dagar som det är så, SEN kan jag äntligen bli mig själv igen. 

Saga accepterade också läget, någon gång har hon "sökt" bröstet men inte mer än så. Tror också att hon börjat tröttna, det finns liksom roligare saker man kan göra som 10 månaders tjej än ammas. Liksom hon hade inte helt ro att äta heller, vilket bara blev frustrerande för oss båda.

Och sen lär jag väl få min mens tillbaka också, skönt (NOOOOOOOOOT)!

2 kommentarer:

  1. Nu tycker jag du ska passa på o få en fin gåva till dig, nämligen då du nu har ammat ditt barn så länge som du har o offrat bl.a. din kropp en del så tycker jag att din man skall köpa ny(a) bh:n åt dig från en undeklädsaffär som tack för all uppoffring du gjort. Jag gav de som ett förslag till min man o hör o häpna så lovade han slå till o inte bara betala ett par nya bh:n åt mig utan några stycken, inte illa. O d viktiga här är att de är från en underklädsaffär, inget HM (inget illa mot HM vissa saker dom säljer är bra men underkläder skall vara av kvalité för att sitta bra) eller liknande utan så du får ett par (eller två) ordentliga i just din strolek o proffsig hjälp, så tänker i varje fall jag :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det låter verkligen som ett jätte bra förslag! Har faktiskt bestämt mig föra att ta hjälp av proffs då jag ska köpa nya BHn. Men smart det där med att mannen ska betala, som tack liksom. Gillar hur du tänker ;)

      Radera