lördag 21 mars 2015

Så kom då dagenFör några dagar sedan åkte vi iväg till Åbo för att köpa en ny bilstol till Saga. Vi valde att köpa en likadan som Adam också har. Vi har varit väldigt nöjda med den hittills så varför riskera att välja ett annat märke? Dessutom har vi inte isofix i bilen, vilket begränsar valen rätt så kraftigt. Nu åker då vår lilla bebis (som ju då inte är någon bebis mera) runt i en STOR stol bredvid sin storebror. Och hon är NÖJD, vilket hon inte varit i babyskyddet (om hon inte sovit då såklart!)


På tal om bilstolar och barn i bilen, ni vet väl om att man inte ska svänga barnet för tidigt. Snubblade över dessa två videon på youtube och JAG vet i alla fall vilket alternativ som vi väljer.

Jag är glad över att vi har en stor och rymlig bil som möjliggör detta. Att vi kan ha 2 barn att åka bakvägen och ändå sitta rätt så bekvämt i framsätet. Tack till mina korta ben, för en gångs skull är det bra att vara kort. Ett rymligt baksäte är typ det enda positiva med våran Ford Mondeo, men med tanke på att det kan handla om LIV eller DÖD så är det ju ändå en STOR POSITIV SAK. Adam ryms nog ännu LÄNGE att sitta bakåtvänd. Anton gnäller ibland att vi borde vända honom, men så länge Adam inte ens själv klagar får han fortsätta att sitta "rätt". 

Helst skulle jag se att våra barn åker bakvända tills de är i alla fall 4 år. Kanske till och med längre. Klart att det måste vara bekvämt för barnet också, men om man ska välja mellan böjda knän eller bruten nacke så väljer jag ju nog lite böjda ben. 

Men precis som i alla andra saker så gör alla på sitt sätt. Vet att många barn i Adams ålder redan åker framåtvända, p.g.a. en eller annan orsak och JA lika bra mamas har ju dom! Alla kan ju inte välja..


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar