onsdag 1 juli 2015

Jag spinner som katten, nästan i alla fall.

Nåja kära läsare, jag förstår ju att ni suttit ivrigt och väntat på att jag skall berätta om spinningen. Och nu ska jag inte hålla er på sträckbänken längre. 

Nåja, hela dagen idag har varit super! Fint väder ända från morgonen till kvällen, ÄNTLIGEN säger jag bara! Vi har hunnit leka med Karin och Minea i parken, snyltätit lunch hos dem. Tack snälla Karin! Det bästa man kan ge en mamma är nog mat, så lyxigt då någon annan lagar den :) (Seriöst vi måste bjussa tillbaka nu, börjar kännas lite taskigt att bara äta hos dem..)

Efter lunchen blev det dags för beachen, ringde min mor och frågade om hon ville joina. Och som tur ville hon det. Sköna timmar på stranden, lite middag och sen var det dags för SPINNING. 


Vet inte varför jag var så nervös, liksom det var ju Dianas timme (henne känner jag ju sådär smått, haha ser väl henne i snitt 3 gånger i veckan och det är ju typ oftare än jag träffar Anton..hihi nå int nu riktigt ändå, men nästan) och jag HAR ju ändå varit på spinning förr. Men ja som sagt var jag nervös i alla fall. Diana var snäll och visade lite hur man ska ställa in cykeln, sadeln och styret och så. Det var bra för jag hade minsann noll koll. Förr har jag bara kört med cykeln så som den råkat vara, sänkt sadeln lite typ. Sen tyckte hon inte eller att jag behövde se så rädd ut, lite pinsamt nog om jag satt där på min cykel och såg skräckslagen ut. Nervositeten var i alla fall TOTALT obefogad!

Ja sen körde passet igång, lite yr kände jag mig nog, men tyckte ändå att jag hängde med riktigt bra. Svårast var att spurta, men den tekniken kommer säkert med tiden. Ju vanare man blir desto mer kan man väl fokusera på att spinna istället för att fundera på VART man ska lägga händerna. Nej men det var kul, bra musik, bra pepp, bra stämning och bra timme. Tungt var det ju nog också, orkade nog inte riktigt hålla samma takt och motstånd som "man borde" ha gjort. Men hej, spinning är ju bra på det viset att det är bara jag själv som vet hur tungt motstånd jag har. Svettpölen under cykeln vitnade dock om att jag nog inte körde för lätt i alla fall! # fyfan så svetten sprutade.

bilden är tagen en stund efter själva timmen, kunde inte förmå mig att visa en bild från direkt efter, hahaha det var minsann inte vackert de. Illröd och svettig som en gris. Ni vet precis så som man ska se ut efter att man tränat!

Kommer nog fortsätta gå på spinning nu under sommaren.

  Hejdå vilodagsonsdag, vi ses igen till hösten! 

Där ser man, jag visste ju att jag skulle klara av att gå ensam på spinningen, fast det nog kändes väldigt motigt igår. Var väl annars lite halvdeppad och sur igår så då blir ju allt jobbigt. 

Tröstade mig lite också med att beställa hem två skönheter från odd molly. 
*hups* 
men mer om dem i ett annat inlägg!

4 kommentarer:

 1. Jeijj, roligt att du gillade det! En av mina blogg- och fbvänner skrev om "45 minutes in hell" när han varit på spinning första gången :D Vet du vad som var krångligast för mig i början? Att veta åt vilket håll jag skulle vrida för att få mer eller mindre motstånd... så när jag var på spinning för första gången och skulle minska på motståndet vred jag i stället på mera så att fötterna låstes totalt och jag fattade noll.... Kompisen som tog med mig på spinning hoppade av sin cykel och kom till undsättning och gissa om jag kände mig dum :D

  Men annars, det där med hur mycket motstånd man ska ha för att det ska vara medeltungt osv. är individuellt, du hade säkert alldeles tillräckligt! Lycka till med fortsatta spinningtimmar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja du har rätt, det var inte helt lätt att veta, dock tror jag att instruktören visade då man skulle höja eller sänka genom att vrida åt det håller. I alla fall förstod jag det så, eller så hade jag bara tur :) Tur att du hade en kompis som kunde hjälpa i alla fall, det är ju inte så lätt alla gånger :)

   Ja men precis, det kändes nog i alla fall, så för lite var det nog inte :) tack snälla!

   Radera
 2. Spinning är min absoluta favorit! Ett tips sen om det börjar kännas mycket ont i baken är att köpa en gelesits, finns tex på clas Ohlson för 10€. Jag har alltid med mig dricka, nycklar, handduk och gelesits. Har helt en liten ritual vart allt ska placeras innan timmen :D haha

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset, skall komma ihåg det om det börjar göra för ont i baken :) Ja ritualer har jag också på gymmet, allt skall göras i samma ordning för att det ska bli så bra som möjligt :)

   Radera