tisdag 26 augusti 2014

Tips?

Försöker att servera så bra och hälsosam mat som möjligt till Adam. Tycker det är viktigt att barn äter annat än bara korv och makaroner. Till min stora glädje äter Adam gärna frukt och grönsaker, utom sallad. Tappert har han provat på salladen men spottar sen ut den, sallad har ju en lite speciellt smak och konsistens (fastnar lätt i munnen) så jag kan fösta honom.

Kan tycka att det är kul att laga mat, men just nu känns det som att inspirationen är i botten. Bävar för  att tiden snart är inne för fast mat också för Saga. Fast dit är det nog någon månad ännu tack och lov.

Men jag skulle jätte gärna variera vår "matlista" lite med nya maträtter. Vi äter rätt så mycket kyckling med olika tillbehör, så något annat skulle vara kul. Sitter du och pantar på någon god soppa eller gryta t.ex.? Tipsa gärna om lättlagad, hälsosam och barnvänlig mat. Extra pluss är det ju om maten går bra att värma dagen efter, så behöver man inte stå och koka mat 2 gånger ALLA dagar.

5 kommentarer:

  1. Kolla fb sidan "va ska vi äta idag då". Där kan finnas tips.

    SvaraRadera
    Svar
    1. tack för tipset, det skall jag göra :)

      Radera
  2. Maletköttsoppa. Kanske nåt ni brukar laga men de ju snabbt och enkelt. Brukar använda frysta ekologiska grönsaker (morot, rotfrukter och purjolök). Bara steka maletkötte och släng allt i kastrull, behändigt när de sköter sej själv.
    Cuscus med tonfisk och ägg (funkar fint också med tex gurka, paprika i osv). Uppskattat hos oss :) och tar tie minuter att göra! Lika god varm som kylskåpskall.
    Zuchini lasange. Hyvla zuchini med osthyvel till långa "plattor". Stek maletkött, krydda och blanda i tomatkross och grädde el mjölk (bör vara ganska tjock sås). Varva maletkött med suchini och avsluta med lite ost. 10-20 min i ugn, zuchinin blir fort för mjuk. Enkelt, snabbt och jätte gott!
    Några tips.. :)

    SvaraRadera
  3. tack för tipset, skall ta och kika in där :)

    SvaraRadera
  4. zuchini lassande låter smaskigt, det skall vi prova. Jo soppor är alltid bra :) goda att värma också :)

    SvaraRadera