onsdag 20 augusti 2014

stora förändringar under sommaren

sommaren 2014 har verkligen varit sommaren som Adam gått från bebis till barn. Vi inledde ju sommaren i maj då lillasyster Saga föddes. Redan då märkte vi ju hur stor och duktig han är. Han har varit så duktig med Saga, väldigt sällan som han har något emot henne.
Bara de gånger som han inte orkar gå i trappan, då tycker han att Saga kan lämna på vinden. Adam vill pussa och paja Saga ofta, och visar sina saker för henne. Man märker redan att dom två kommer att få en fin relation. De kan ligga och titta på varandra och bara skratta. Det värmer verkligen i mamma hjärtat att se det!

Denna sommar är också sommaren då Adam blev torr. Nu för tiden han han ju inte ens blöja då han sover. Känns verkligen väldigt skönt att bara ha ett blöjbarn åt gången.

Dessutom är detta sommaren då han slutade med sin "tuttu" alltså nappen. Den lämnades i muminvärlden. I ärlighetens namn är det nog jag som saknar tuttu mer än Adam. Den var verkligen bra att ha i många lägen. Men det var dags för honom att sluta med den nu och jag är verkligen glad över att det gick så smärtfritt. Lite svårt att somna utan sin älskade tuttu har han nog men anors pratar han inte ens om den längre.

Och pratet sen! Söta göta så denna lilla kille pratar. Mycket av pratet är kanske lite otydligt för de som inte känner Adam. Men seriöst så är det väldigt lite av Adams vakna tid som han inte pratar och berättar. Han har dessutom börjat hitta på historier vilket blir galet roligt. Han har också börjat förstå att man kan vara rolig, och skojar friskt med alla han möter.

Så klart är det inte bara lätt att fylla 2 år. Vi upplever en hel del trots och bråk också. Det är helt otroligt hur en tvååring kan få en att bli galen. Han vet precis vad han inte för göra och testar sina gränser. Men det hör till åldern. Även om det stundvis är rätt jobbigt så är det ju så fint också på nått vis. Låter ju töntigt att skriva att trots är något fint, men det vittnar ju också om att han växer och utvecklas som han skall. Det är dock väldigt sällan som trottsen håller i sig speciellt länge.

Älskade fina Adam, man kan inte annat än vara stolt över hur duktig du är <3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar