lördag 4 augusti 2012

Adams första boundbirsen

Vart annat år kommer landsbygden till stan här i pargas. Malmen blir dränkt i hö och fylld med djur,traktorer och bönder + en massa andra pargasbor. Där ordnas en massa roligt, främst för barn. Man får åka på traktorvagn (birs taxi) köra traktor, simma i en bassäng och hoppa i hötivolit. Där emellan kan man se på djuren, hästar kossor lamm osv. Och det bästa av allt, det är gratis!

Idag var det då dags igen. Adams första boundbirs. Anton for iväg tidigt imorse, medans jag och Adam ännu sov. Pappa skulle köra traktor (birs taxin) jag och Adam hade bestämt träff med Adams Mommo vid 11. Sen gick vi runt och såg en massa bekanta, många kom och kikade in i vagnen på vår lilla prins. Adam skötte sig fint, efter lite krångel med att hitta sömnen riktigt ibörjan.

Så nu har Adam sett traktorer och maskiner, han förstod väl inte speciellt mycket men som hans Fammo brukar säga "he ska böjas i tid, he som krokot(krokigt) ska bli" Adam var  så fin i sin valtra halare (overall) som Anton hade köpt. En riktigt lyckad dag, nu håller de flesta på att förbereda sig för kvällens ladudans. Vi väntar på att pappa skall hitta hem. Sen blir det tillverkning av inbjudningskort :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar