onsdag 6 maj 2015

inspirerande, störande eller tråkigt?

En sak som jag funderat på ett tag nu är: 

blir folk störda på t.ex. MIG då jag postar något tränings relaterat på t.ex. instagram? Tycker folk att jag skryter? Är det tråkigt? Blir folk peppade, inspirerade? Eller bryr dom sig inte alls?

T.ex. en bild från senaste gymbesöktet eller från cykelturen. De bilderna och bilder på mina söta kids är ju de som får mest likes på t.ex. insta. (det tyder ju på att många ändå gillar det, eller?)  Är det någon skillnad mellan att visa vad man ätit och hur man tränat? Instagram (eller bloggen för den delen) är väl en spegling av valda delar av min vardag. Och ja, dit hör ju träningen.
Ganska snabbt har jag ändå konstaterat att jag inte bryr mig nämnvärt om någon tycker att jag skryter, att jag fiskar efter uppmärksamhet (hallå vem gör inte det som postar något på något på socialamedier över huvud taget?!!? om vi ska vara ärliga liksom) Jag tycker själv det är skoj att titta tillbaka i arkivet och se en massa glada svettiga bilder. Det ger mig en påminnelse om att träning skall vara skoj, och att jag är duktig som aktivt fortsätter. Nu säger jag ju inte att man måste bevis för någon annan att man tränar (liksom att man inte tränat om inte alla sett det), inte lägger jag ju heller upp en bild alla gånger jag tränar (förlåt nu ni som redan tycker att jag tränar för mycket baserat på mitt insta flöde).

Jag tror att det alltid kommer att finnas folk som stör sig på vad andra lägger upp på olika sociala medier. (Tydligen finns det människor som fortfarande inte fattat att de inte alls behöver läsa min blogg om den är så patetisk! Tycker lite synd om dem(?) som fortfarande dag efter dag klickar in här. Jag bloggar om vad jag vill, gilla läget eller stick!!) Jag vet själv att jag kan störa mig på "happy happy family" bilder, de dagar som vi själva haft bara gnäll och gråt. Samma sak stör väl träningsbilder för de som inte tränat(men vet att de borde ha gjort det)? eller så är det bara jag som kan störa mig på vad andra postar?!?

Jag säger på inga vis att alla måste älska träningsuppdateringar, men ibland känns det som att just uppdateringar om träning är mer provocerande än t.ex. trädgårdsfix, surdegsbak eller shopping. Någon annan som upplever det så?

Nu är jag super nyfiken på att få veta vad just DU tycker om detta. 
Blir du störd då någon postar en bild från sin 10kms länk? 
Varför/Varför inte? 

Det finns ju inget rätt eller fel, alla gör ju som de vill och bla bla bla.

Jag är bara lite extra nyfiken!

7 kommentarer:

 1. Jo, jag kan nog ibland bli störd på folk som inte tycks sätta upp något annat än bilder från sin träning - men nu när du ställer frågan varför så börjar jag fundera.. Och jag antar att det mesta av min irritation beror på att jag skulle önska att jag tränade lika mycket som dessa människor. Men ibland peppar ju nog också andra människors träningsbilder mig så jag antar att hur rätt/fel det är att sätta upp träningsbilder beror helt och hållet på inställningen hos den som ser bilderna, inte hos dig som laddar upp dem. Så om du tycker att du får ut något av att ladda upp dina träningsbilder på sociala medier, do it! För att nu förklara sådär kort vad jag tycker, haha :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din kommentar :) Tror precis som du också skriver att irritationen, om den kommer, handlar om att man själv gärna hade haft mer tid/lust/ork till att träna. Jag tycker det är skoj att dokumentera, och dessutom blir jag lite extra peppad vilket aldrig kan skada, så jag tror nog att jag fortsätter ;)

   Radera
 2. Har faktiskt märkt samma sak med mina posts - att folk gillar typ matbilder och sånt mer än träningsrelaterade grejer men har aldrig tänkt på det den här vägen - att det kan vara provocerande. Fast de e ju klart det är så - folk verkar ju störa sig på typ allt nuförtiden och tjaa..säkert irriterar det man lägger upp alltid någon, speciellt om ngt går bättre för en själv än för någon annan just då. Själv har jag dock aldrig varit en svartsjuk person som önskat att jag själv vore ngn annan eller gjorde som nån annan utan jag gillar bilder jag helt enkelt tycker om elr som jag själv kan relatera till - vilket oftast blir träningsbilder/videos :D Postar ngn upp familjebilder elr bilder på sina barn och deras upptåg går de dock nästan alltid obemärkt förbi mihäg eftersom jag själv inte har barn och saknar intresse för allt vad familjeliv heter...handlar dock aldrig om provokation - man e väl en vuxen männska så tkr att det där stadiet var man irriterar sig på allt och alla borde vara förbi även om jag kan tycka många tyvärr fastnat där och fortsätter bete sig ganska så omoget också på äldre dar :P Men ja, man ska nog inte bry sig så mkt och leva sitt liv så som man själv vill göra det - haters gonna hate - ha de bra :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din kommentar! :) Ja folk verkar verkligen kunna störa sig på allt, tror nog många blir irriterade på famljebilderna också, eller festbilden eller ja vilken bild som helst. Man måste nog bara själv välja vilka bilder man vill lägga upp, det går ju inte att vara alla till lags.

   Ja men precis, längst kommer man om man gör det man själv gillar, och skiter i vad andra tycker :) - ha det fint du med! :)

   Radera
 3. Jag blir int irriterad av folks träningsbilder, följer flera konton på instagram som endast handlar om sånt då jag tycker jag får mer motivation till att träna själv då. :) När denhär bebisen kmr ut blir det troligtvis ganska mycket mer träning på min blogg också och är det nån som stör sig på det då så är det ju bara att låta bli att läsa. Jag tycker det är roligt att kunna jämföra utvecklingen sen, precis som jag ju nu satt upp magbilder är det ju kul att kunna jämföra muskelbilder sen. ;)

  Visst kan jag kanske lite förstå hur folk som stör sig på träningsbilder tänker om de själva int orkar lyft rumpan ur soffan o får då "dåligt samvete" eller whatever då de ser att andra tränar, men det är ju deras eget lathetsproblem o int tycker jag att jag ska behöva hålla tillbaka med träningsbilder/inlägg bara för att göra andra nöjda.. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo det gör jag också, tycker det är intressant att läsa om hur andra människor tränar :) Ser framemot att läsa om din träning sen då du kommer igång med det! :p

   Jo men precis, tror också att mycket att irritationen ligger i att dom själva är lata, men inte vet jag heller såklart :) Nej jag tycker inte heller att man behöver begränsa antalet träningsbilder bara för att det finns människor som intre tränar :) endera så läser man eller så läser man inte, svårare än så är det ju inte ;)

   Radera
 4. Den här debatten är alltid intressant om tränings/hälsohets. Jag tycker sund träning är inspirerande :)

  SvaraRadera