tisdag 8 september 2015

THE kladdkaka

En läsare ville ha receptet på kladdkakan, och visst skall jag dela med mig av detta. 


EDIT: har ju glömt det viktigaste, hemligheten med kakan, nämligen en påse MARIANNECRUSH. Den finns bland alla andra baksaker i matbutiken. GLÖM INTE DEN, för utan den är det "bara" en vanlig kladdkaka!

smält smöret, blanda ner chokladen och rör om tills det är en jämn smet

låt smeten svalna lite, rör sedan ner ett ägg i taget (vispa INTE utan bara RÖR) 

rör tillslut ner sockret, mariannecrushen och mjölet, häll smeten i en kakform

grädda kakan ca 15 minuter i 180 grader

då kakan är klart lägger du ut bitar av vit och mörk choklad på den, låt bitarna smälta och bred ut det så det blir fint

ställ kakan kallt innan du skall äta den, godast är det om den är riktigt kylskåpskall 


1 kommentar: