tisdag 20 november 2012

Rutiner

Nu efter resan kan man säga att vi börjar ha någon form av rutiner i detta hus. Vi sover till klockan 10 OM vi inte har något annat program. Ibland sover vi ändå även om vi borde stiga upp för att t.ex. gå på familjecafee :) sen ser dagen ut ungefär såhär:

Morgonmålsamning för Adam vid 9-10 tiden
Vanliga kläder på, borsta tänderna och ren blöja
Lek, mys.
Vid 12 tiden smakar vi på något. Denna vecka är det potatis&palsternacka. Efter detta det amning och sen får han utekläderna på och sätts ut i vagnen. Ibland sommaren bara man skuffar ut vagnen, ibland somnar han om man går med roskisen och ibland får man gå en liten länk. Oftast sover han ca 1h. Ibland en och en halv och ibland bara 45 minuter.
Då han vaknar igen är det dags för lite bus, lek i babygymmet eller titta på vad mamma gör. Ibland vilker vi tvätt, ibland lagar vi mat och ibland bara chillar vi.
Vid 15 tiden är det dags för amning igen och oftast en till tupplur i vagnen. Sen sover han till ca 16, då kommer pappa hem. Föräldrarna äter middag och Adam sitter med och umgås vid bordet. Sen är det lek med pappa. Oftast hinner han med ännu en vila och amning vid 18 19tiden men ibland håller han sig vaken och tar istället natt vid 20 tiden.
Senast vid 21 tiden blir det kvällsgröt (nytt från och med ikväll) pyjamas, ibland bad och tandtvättning. Kvälls amning i sängen. Vid 22 brukar det vara gonatt.
Sen sover han i egen sägn till mellan 2&4 ammas och sover oftast vidare i mammas och pappas säng. (Pga lat mamma) äter igen vid 7-8 tiden, somnar om en stund ännu och så börjar samma sak igen.

Vart har vår lilla bebis försvunnit? Kvällsgröt, potatis, tandtvättning?!? Men jag gillar läget, man får så mycket mer respons nuförtiden. Även om det också betyder att Adams egen vilja börjar märkas mer och mer. En bestämd liten gosse även om vi för det mesta kommer rätt så bra överens. Nu sover killen och vi skall i bastun och sen och SOVA. Imrn skall vi tammetusan orka upp och iväg till familjecafet kl 9.00!!

1 kommentar: