söndag 16 november 2014

om jag ändå vetat #3


Bebisen
- Alla bebisar är inte hungriga i början och sover mer än de vill äta. Vi har varit tvungna att väcka våra kids för att dom skall äta. Att väcka en trött nyfödd bebis är så gott som omöjligt.
- Alla bebisar kakkar inte en gång i timmen. Jag hade fått för mig att bebisar kakkar stup i ett som nyfödda. MEN NEJ inte våra, en till två gånger i veckan har varit vår melodi. Och det är minsann inte nådigt sen då det släpper, det är ÖVERALLT.
- Navelstumpen. Usch ja den är inte något som jag gillar, Adams satt kvar rätt så länge och blev lite infekterad. Luktade illa och var allmänt inte så mysig. Usch nej den delen skulle kunna vara smidigare!
- Att bebisen föds med långa VASSA naglar som man inte får röra på 2 veckor. Alla dessa skrapmärken som våra barn fått för att dom haft så långa naglar, och inga vantar i världen hålls ju på heller. Dessutom fungerade det inte med vantar i värsta sommarhettan..
- Bebisar har konstiga ryck, knyck och ljud utan att det är någon fara! blev väldigt skraj första gången som Adam hade lite ojämna andning eller då han ryckte till i sömnen.
- Bebisar kan hata vagnen! Oj den första tiden med Adam, jag hade ställt in mig på att gå långa promenixar med vagnen men Adam bara skrek. Han hatade verkligen vagnen, sov högst 30 min i den och sen ropade han. Där sprack en idyll om de långa vagnspromenaderna.
- På tal om att sova, alla bebisar sover inte så mycket i sträck. Adam sov aldrig längre än 30-40 minuter i sträck. Han började sova långa tupplurer först då han var över ett halvt år.
- Bebisen behöver inte heller älska mat direkt man börjar med smakportioner. Besvikelsen då Adam började kvälja av allt som vi bjöd honom på i början. Lillasyster spottar bara ut allt istället.
- Bebisar kan bli rädda för halvknasiga saker. Adam var helt hysterisk varje gång som Anton hostade till eller skrattade. Seriöst så gallskrek han varje gång!
- På tal om gallskrik så trivs inte alla bebisar i bilen heller. Saga sover som en stock i bilen men då Adam var liten var det pest och pina att åka bil längre än 10 min.
- Hur snabbt bebisen växer, det går otroligt fort i början. En body hinner bli för liten under tiden som den är i tvätten typ.
- Alla bebisar gillar inte nappen, och vissa bebisar är helt galet kräsna. Det samma gäller ju då tuttflaskan också. Skillnad på märke!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar